U bent hier

Behandelingen

Desinfectie

Behandeling bij lichte tandvleesontsteking

Bij een lichte tandvleesontsteking verwijdert de tandarts het aanwezige tandsteen met een ultrasoontoestel, al dan niet onder lokale verdoving. Hierbij worden de wortels ook glad geschraapt en gepolijst zodat het oppervlak zo glad mogelijk wordt. Tot slot zal uw tandarts alle andere oneffenheden op de tanden verwijderen bv overhangende vullingen, kronen, stiften, bruggen of andere prothesen.

Behandeling bij ernstige tandvleesontsteking

Implantaten

Tandheelkundige implantaten zijn kunstwortels die in het kaakbeen vastgezet worden om ontbrekende of verloren tanden te vervangen. Implantaten hebben de vorm van een schroef en zijn voornamelijk uit Titanium vervaardigd. Nadat het implantaat is vastgegroeid worden hierop in een volgend stadium tanden geplaatst.

Het voordeel van implantaten is dat er een volledige reconstructie van de tanden gemaakt wordt die zeer comfortabel zit, zonder de eigen tanden te beslijpen. Implantaten bestaan in verschillende vormen en afmetingen; wij bepalen welke voor u de meest geschikte is.

Kroon –en brugwerk

Tanden die erg verzwakt zijn, door bijvoorbeeld grote vullingen of uitgebreide cariës, kunnen met behulp van kroon –en brugwerk opnieuw in functie en vorm worden hersteld. De tandarts zal het deel van de tand of tanden wegslijpen zodat er een stomp overblijft. Op deze stomp kan nadien een kroon, vervaardigd uit porselein, geplaatst worden. Door een tand te overkronen verbetert de kans om de tand op lange termijn te behouden.

Wanneer is een kroon nodig?

Orthodontie

De orthodontist vervult een belangrijke rol in ons team van tandartsen; ze optimaliseren de positie van de tanden met een beugel. Dit kunnen de klassieke 'blokjes' zijn of meer onzichtbare witte 'blokjes'. Bij sommige patiënten kunnen we ook de blokjes aan de binnenzijde van de tanden plaatsen zodat deze volledig onzichtbaar zijn.

Wortelkanaalbehandeling

Bij een wortelkanaalbehandeling zal uw tandarts uw tand onder verdoving openmaken. Bacteriën en zenuwresten die zich in het wortelkanaal bevinden worden verwijderd.  Om het kanaal nadien efficiënt te kunnen opvullen, neemt de tandarts geregeld foto’s. De hele behandeling gebeurt met specifieke apparatuur en onder een operatie microscoop. De tand wordt bovendien met een rubberdam (een rubberen doekje dat over de tand gespannen wordt) afgezonderd van speeksel en bloed. Deze specifieke aanpak verhoogt de kans op succes aanzienlijk.