U bent hier

Tandheelkunde

Als één team werken we aan jouw mond. Want alle tandartsen en assistentes in onze praktijk hebben hetzelfde doel voor ogen : jouw mond gezond maken en jouw glimlach stralend houden. Wanneer je bij ons in behandeling bent, overlegt het ganse team dan ook geregeld over de evolutie van je gebitstoestand.

Maar we werken ook met verschillende teams aan je mond. Het is in de moderne tandheelkunde immers heel moeilijk geworden voor één tandarts om alle aspecten van de tandheelkunde tot in de puntjes te beheersen. Daarom leggen alle tandartsen en assistentes in onze praktijk zich specifiek toe op een welbepaald deelgebied van ons beroep. Bij welk(e) team(s) je terecht komt, hangt dus af van jouw specifieke situatie.

Algemene tandheelkunde                                                                      

De meest voorkomende en bekendste tandkwalen die hier behandeld worden, zijn de 'gaatjes' of cariës. Die behandelen we bij Medipolis altijd op een gezonde en esthetische wijze.

Parodontologie

Heel wat mensen hebben problemen met gezwollen en/of bloedend tandvlees. Dit zijn symptomen van ontstoken tandvlees of parodontitis. Dergelijke ongemakken kunnen door middel van parodontologie gemakkelijk verholpen worden.

Endodontie                                                                                                                     

De fundamenten van je tanden zijn de wortels. Als daar iets aan schort moet dat eerst worden opgelost. Zoniet, is een verdere behandeling van je tand zinloos. Hiervoor kom je bij een tandarts terecht gespecialiseerd in de endodontie.

Kroon –en brugwerk

Als je één of meerdere tanden niet meer hebt, kunnen we er nieuwe in de plaats zetten. Zo kunnen we een kroon zetten op het stuk van je tand dat nog wel goed is. Wanneer er meerdere tanden ontbreken, zorgen we voor een vaste of uitneembare oplossing.

Implantologie                                                                                                                

In sommige gevallen is een implantaat de oplossing om je mond weer gezond en mooi te maken. Dit kan omwille van medische redenen of omdat je zelf om esthetische redenen voor de meest duurzame behandeling kiest.  

Esthetische tandheelkunde

Het aangezicht van een persoon is uniek. Het is herkenbaar, maakt iemand tot wie hij is, hoe hij zich voelt. Esthetiek van het gelaat richt zich op het vervolmaken van de uiterlijke wensen van een persoon.

Orthodontie

De orthodontist vervult een belangrijke rol in ons team van tandartsen; ze optimaliseren de positie van de tanden met een beugel. Dit kunnen de klassieke 'blokjes' zijn of meer onzichtbare witte 'blokjes'. Bij sommige patiënten kunnen we ook de blokjes aan de binnenzijde van de tanden plaatsen zodat deze volledig onzichtbaar zijn. Er kan ook gewerkt worden met transparante uitneembare beugels (Invisalign) die elke maand worden verwisseld.

Orhtodontie heeft zowel een functioneel als esthetisch aspect. Door de tanden correct te positioneren kan de patiënt een betere mondhygiëne hanteren. Hierdoor kunnen tandbederf en tandvleesproblemen vermeden worden. Een goede tandocclusie bevordert tevens de spraak en het kauwcomfort. Mede dankzij de orthodontie kan er met behulp van de eigen tanden een mooie, harmonieuze glimlach gecreëerd worden die zeker een positieve invloed heeft op het zelfvertrouwen in de dagdagelijkse communicatie.

Naast kinderen vinden ook veel volwassen de weg naar de orthodontist, vaak in het kader van een totaal behandelingsplan. Na een uitgebreide multidisciplinaire studie aan de hand van radiografieën; modellen en klinische foto's van de gebitssituatie wordt het volledige behandeltraject besproken.