U bent hier

Behandelingen

Aptos lift

Aptos lift of Feather lift kan interessant zijn voor jongere mensen die met de eerste tekenen van veroudering en verslapping van de huid geconfronteerd worden. De ingreep bestaat erin draden met weerhaakjes vlak onder de huid aan te brengen en zo de weefsels te herschikken. Deze techniek kan toegepast worden voor een wenkbrauwlift, midfacelift, het opstrakken van de kaaklijn en de onderkin.

Armlift

De bovenarmen zijn een gevoelige zone. Zowel voor de liposculptuur als voor de armlift wordt meestal gekozen voor een algemene verdoving. De ingreep duurt anderhalf tot twee uur. Na het nauwkeurig aftekenen wordt het teveel aan huid weggenomen. Het litteken ligt in de plooi die u ziet als u uw arm horizontaal houdt.

Borstlift

Wanneer uw borst aan stevigheid heeft verloren met het ouder worden of door zwangerschap of vermagering, kan een borstlift een oplossing zijn. Hierbij wordt het borstweefsel en het tepelhof gelift. We verwijderen het teveel aan huid en meestal wordt het tepelhof verkleind. De wondjes worden gehecht met een fijne draad die onderhuids loopt zodat de littekens minimaal zichtbaar zijn.

De ingreep duurt ongeveer 2 uur en gebeurt onder volledige verdoving. U dient een steunbeha te dragen gedurende 4 weken om de nieuwe vorm van uw borst te ondersteunen.

Borstreductie

Als u zeer grote borsten heeft kan dit niet alleen esthetische maar ook functionele hinder geven: nekpijn, schouderpijn en zelfs irritatie in de borstplooi. In dit laatste geval is het mogelijk dat uw ziekenfonds en hospitalisatieverzekering de ingreep gedeeltelijk terug betalen. Hiervoor wordt een goedkeuring aangevraagd.

Correctie afstaande oren

Afstaande oren, in de volksmond ook flaporen genoemd, is een afwijking die frequent voorkomt. Door een aangeboren misvorming van het kraakbeen van de oorschelp staat het buitenoor verder van de schedel af. Dit heeft geen invloed op het gehoor. Het is een louter esthetisch probleem met een belangrijke impact op het zelfbeeld. Kinderen kunnen ermee gepest worden op school, wat kan resulteren in een gevoel van minderwaardigheid.

Dijlift

Wanneer u last hebt van lokale vetophopingen op uw dijen en uw huid nog elastisch is, is een liposculptuur waarschijnlijk de meest aangewezen ingreep. De dijlift is vaak noodzakelijk na een flinke vermagering of door verslapping van de huid bij veroudering. Er ontstaat overtollige huid die storend en niet mooi is. In de zomer kunnen er huidirritaties ontstaan bij het stappen, zeker als de binnenkant van de dijen wat dikker is.

Grote buikwandcorrectie

Bij personen met erg veel huidoverschot en een slechte huidelasticiteit is een grote buikwandcorrectie de beste oplossing. Ook hier kan overwogen worden om al dan niet te combineren met liposuctie en een diastase-correctie. Via een grotere incisie ter hoogte van de onderbuik, onder de bikinilijn, wordt de buikwand losgemaakt tot aan de ribbenboog en ook de navel wordt losgemaakt van de huid. Indien nodig worden de rechte buikspieren stevig naar elkaar toe gehecht.

Lipofilling

Ouder worden gaat meestal gepaard met verlies van volume, waardoor het gelaat er ‘ingevallen’ uitziet. Een voller gelaat staat voor jeugdigheid, frisheid en een gezonde uitstraling. Deze techniek waarbij eigen vetweefsel gebruikt wordt om de volumes terug op te bouwen geeft een blijvend resultaat. Er worden vetcellen weggehaald op een andere plaats in het lichaam (bvb. in de buik). Deze cellen worden gecentrifugeerd, gewassen en gezuiverd zodat alleen de levende cellen overblijven.

Liposculptuur onderkin

Bij het verouderen kan er een opstapeling van vet ontstaan ter hoogte van de onderkin. Vaak is dit ook familiaal bepaald. Als de huid nog voldoende elastisch is kan het volstaan om enkel een liposculptuur uit te voeren via twee zeer kleine incisies.

Mini buikwandcorrectie

Bij mensen met een beperkt tot middelmatig huidoverschot (vooral onder de navel) en een minder elastische huid kan een mini-buikwandcorrectie aangewezen zijn, al dan niet in combinatie met liposuctie en/of een diastasecorrectie. Bij deze ingreep wordt een incisie gemaakt in de onderbuik, onder de bikinilijn en wordt de buikwand losgemaakt tot aan de navel. Indien nodig worden de rechte buikspieren weer stevig naar elkaar toe gehecht.

Ooglidcorrectie

Door het natuurlijke verouderingsproces vermindert de elasticiteit van de huid en verslapt de huid rond het oog. Daardoor kan het bovenooglid gaan hangen en zelfs op de wimpers gaan duwen. Er ontstaat een zwaartegevoel en een vermoeid uiterlijk. Het afhangen van de oogleden kan ook erfelijk bepaald zijn. In dat geval kunt u ook al op jonge leeftijd baat hebben bij een ooglidcorrectie.

Schaamlipverkleining

Een stilgezwegen probleem, maar iets waar toch heel veel vrouwen last van hebben zijn de kleine schaamlippen (labia minora) die te ver buiten de grote schaamlippen komen. Dit kan genetisch bepaald zijn of sterker tot uiting zijn gekomen na zwangerschappen. U kunt kiezen voor een correctie om esthetische redenen of als u hinder ondervindt bij betrekkingen of bij sporten zoals paardrijden en fietsen.

Tepel(hof)correctie

De tepel en de tepelhof dragen voor een groot stuk bij aan het algemene uitzicht van de borst. Een te grote tepelhof, een te ver vooruitstekende tepel of een ingetrokken tepel kunnen een borst ontsieren. Er bestaan verschillende ingrepen om de tepel en de tepelhof te corrigeren.