U bent hier

Oogheelkunde

Ons oogartsencentrum staat bekend voor haar expertise met betrekking tot gezichtsverbetering, maar u kan bij ons ook terecht voor gewone controles, leesbrillen, rijgeschiktheidsonderzoeken, spoedgevallen en meer. Consultaties en ingrepen worden, net zoals bij andere centra, terugbetaald door de mutualiteiten.

Door onze intense samenwerking met de belangrijkste fabrikanten van behandelingsapparatuur beschikt Medipolis altijd over de allernieuwste technologieën om u in alle zekerheid en comfort het beste resultaat te kunnen bieden. In 6 moderne consultatieruimten en 3 volledig uitgeruste operatiezalen, worden de hoogste kwaliteitsnormen in talrijke vakgebieden van de oogheelkunde toegepast.

Bij een zeer uitgebreid en betrouwbaar vooronderzoek wordt er bepaald of u al dan niet in aanmerking komt voor onze behandelingen.

Refractieve chirurgie           

Afwijkingen aan ons zicht, of refractieafwijkingen, zijn vaak eenvoudig te verhelpen door het dragen van een bril of contactlenzen. Toch worden deze hulpmiddelen voor veel mensen na verloop van tijd ongemakkelijk of zelfs hinderlijk. Gelukkig bestaat er sinds geruime tijd een uitgebreid aanbod van uitstekende behandelingen die onze ogen zodanig verbeteren dat we niet langer afhankelijk zijn van deze brillen of lenzen. Dit soort operaties wordt samengevat onder de naam ‘refractieve chirurgie’. Onder deze noemer vallen onder meer:

  • Laserbehandelingen
  • Extra lensimplantaties
  • Lensvervanging                                                               

Cataractoperatie

Een nieuwe bril neemt het door de cataract veroorzaakte waas niet weg, waardoor de meeste mensen al na enkele maanden een andere oplossing zoeken. Deze oplossing is de cataractoperatie. Een cataractoperatie is zelden dringend. Met de modernste techniek is de operatie nog veiliger en percentsgewijs nog efficiënter geworden. Bijgevolg is de cataractoperatie tegenwoordig een ingreep die zeer frequent wordt uitgevoerd.

Het zicht aan het aangetaste oog kan bijna ogenblikkelijk verbeteren, maar belangrijk is te weten dat iedereen herstelt in een verschillend tempo. Er zijn verschillende manieren om de cataract te verwijderen.