U bent hier

Behandelingen

Acne

Acne of ook wel jeugdpuistjes, komt voor bij 75% van de jongeren. Het is een chronische huidaandoening onder invloed van hormonen in de puberteit en meestal op termijn spontaan verdwijnt na enkele jaren. Deskundig dermatologisch advies voor de juiste verzorging volstaat meestal om dit vervelend probleem te trotseren. In andere gevallen waar eenvoudige verzorging tekort schiet, dient een medisch gestuurde strategie tijdig te worden aangevat om uit de hand gelopen ontsteking met littekenvorming en psychologische belasting te vermijden.

Eczeem en allergie

Allergieën komen steeds vaker voor. Ook de huid is vaak betrokken en zo kan eczeem een uiting zijn van aangeboren, irritatieve en/ of onderliggende allergische problematiek. U kan hiervoor bij ons terecht voor oa diagnostische tests dmv bloedonderzoek en plakproeven. De aanpak, preventie alsook specifieke behandelingen omvatten  zo wel levensstijl adviezen, de juiste verzorging maar ook aangepaste geneesmiddelen om allergie onder controle te houden en de huid te laten genezen.

Pigmentvlekken en huidtumoren

Wegens de verhoogde incidentie van huidkanker, ook op jongere leeftijd, heeft een stricte screening van de huid de jongste jaren aan belang gewonnen. Tijdens een dermatologisch consult, kan de huid van kop tot teen onder de loepe genomen worden en kunnen al dan niet verdachte (moeder)vlekjes nauwkeurig beoordeeld worden om te zien of er mogelijk melanomen of andere huidtumoren bij zijn. Op die manier worden pigment- en andere vlekken objectief beschreven en jaarlijks opgevolgd. Uiteraard zal bij het minste risico onmiddellijk een plan tot chirurgische verwijdering gemaakt worden.

Psoriasis en systeemziekten

Psoriasis is een chronische, vaak erfelijke huidziekte.gekenmerkt door rode vlekken met witte vetachtige schilfers op voornamlijk de hoofdhuid, de romp, en op knieën/ellebogen. De behandeling (locaal, systemisch en UV) is voornamelijk ondersteunend en biedt tijdelijk herstel van de huid door het onder controle houden van de opstoten. Echter de laatste jaren bestaan er door nieuwere medicatie meer mogelijkheden naar duurzame controle. Medisch specialistische patiënten selectie, coördinatie van de strategische aanpak bij de therapiekeuze, toezicht en stricte opvolging door de dermatoloog zijn uiteraard een must.