U bent hier

Tanden

Bij Medipolis werken we als één team aan jouw mond. Alle tandartsen en assistentes in onze praktijk hebben hetzelfde doel voor ogen : jouw mond gezond maken en jouw glimlach stralend houden. Wanneer je bij ons in behandeling bent, overlegt het ganse team dan ook geregeld over de evolutie van je gebitstoestand.

Maar we werken ook met verschillende teams aan uw mond. Het is in de moderne tandheelkunde immers heel moeilijk geworden voor één tandarts om alle aspecten van de tandheelkunde tot in de puntjes te beheersen. Daarom leggen alle tandartsen en assistentes in onze praktijk zich specifiek toe op een welbepaald deelgebied van ons beroep. Bij welk(e) team(s) je terecht komt, hangt dus af van jouw specifieke situatie.

Bijhorende specialisatie is "Tandheelkunde" 

Tanden                                                                    

  • De meest voorkomende en meest bekende tandkwalen die hier behandeld worden, zijn de 'gaatjes' of cariës. Die behandelen we bij Medipolis altijd op een gezonde en esthetische wijze.
  • Als je één of meerdere tanden niet meer hebt, kunnen we er nieuwe in de plaats zetten. Zo kunnen we een kroon zetten op het stuk van je tand dat nog wel goed is. Wanneer er meerdere tanden ontbreken, zorgen we voor een vaste of uitneembare oplossing.                                                            
  • In sommige gevallen is een implantaat de oplossing om je mond weer gezond en mooi te maken. Dit kan omwille van medische redenen of omdat je zelf om esthetische redenen voor de meest duurzame behandeling kiest.  

Tandvlees

Heel wat mensen hebben problemen met gezwollen en/of bloedend tandvlees. Dit zijn symptomen van ontstoken tandvlees of parodontitis. Dergelijke ongemakken kunnen door middel van parodontologie gemakkelijk verholpen worden.

Tandzenuw                                                                                                      

De fundamenten van je tanden zijn de wortels. Wanneer er hier problemen opduiken moet dit eerst worden opgelost alvorens er verdere behandelingen worden uitgevoerd. Indien de wortels van je tanden niet in goede staat zijn, is een verdere behandeling zinloos. Voor deze behandeling kom je terecht bij een tandarts die gespecialiseerd is in endodontie.

Esthetiek

Het aangezicht van een persoon is uniek. Het is herkenbaar, maakt iemand tot wie hij is en hoe hij zich voelt. Esthetiek van het gelaat richt zich op het vervolmaken van de uiterlijke wensen van een persoon.