U bent hier

Lichaam

Borsten

De borst is zeer belangrijk voor de vrouw. Vrouwen die tevreden zijn met hun borsten voelen zich beter en hebben meer zelfvertrouwen. Onder invloed van leeftijd, zwangerschappen en gewichtsveranderingen kunnen de borsten sterk veranderen. Als de huid verslapt en het volume vermindert kan een borstvergroting, al dan niet in combinatie met een borstlift, de oplossing bieden. Als de borsten teveel in volume toegenomen zijn, kan een borstverkleining aangewezen zijn.

Tepel(hof)

De tepel en de tepelhof dragen voor een groot stuk bij aan het algemene uitzicht van de borst. Een te grote tepelhof, een te ver vooruitstekende tepel of een ingetrokken tepel kunnen de borst ontsieren. Er bestaan verschillende ingrepen om de tepel en de tepelhof te corrigeren.

Buik

De buik blijft bij vele vrouwen (en mannen) een probleemzone. Door de jaren heen wordt de buikwand slapper doordat de huid zijn elasticiteit verliest. Daar komen dan nog eens andere beïnvloedbare factoren bij zoals zwangerschappen, gewichtstoename en gewichtsverlies, lokale vetophopingen, enz.

Bij mensen met een zeer groot gewichtsverlies kan er een zogenaamde ‘vetschort’ ontstaan; hierbij hangt de overtollige huid en het onderhuids vetweefsel als een schort aan de onderbuik.

Dit alles kan resulteren in verschillende klachten, gaande van psychologische klachten zoals schaamte en een laag zelfbeeld tot lichamelijke klachten zoals ruglast en constipatie, tot praktische klachten zoals het moeilijk vinden van passende kledij.

Een correctie van de buikwand mag echter niet gezien worden als een manier om af te vallen. Indien u last heeft van overgewicht is het belangrijk om eerst op een normaal gewicht te komen (en te blijven) voor u beslist over te gaan tot een ingreep.

Welk type ingreep u het best geschikt is zal de chirurg met u bespreken na het lichamelijk onderzoek.

Armen

De bovenarmen zijn een gevoelige zone. Zowel voor de liposculptuur als voor de armlift wordt meestal gekozen voor een algemene verdoving. De ingreep duurt anderhalf tot twee uur. Na het nauwkeurig aftekenen wordt het teveel aan huid weggenomen. Het litteken ligt in de plooi die u ziet als u uw arm horizontaal houdt.

Benen

Wanneer u last hebt van lokale vetophopingen op uw dijen en uw huis nog elastisch is, is een liposculptuur waarschijnlijk de meest aangewezen ingreep. De dijlift is vaak noodzakelijk na een flinke vermagering of door verslapping van de huid bij veroudering. Er ontstaat overtollige huid die storend en niet mooi is. In de zomer kunnen er huidirritaties ontstaan bij het stappen, zeker als de binnenkant van de dijen wat dikker is.

Schaamlippen

Een stilgezwegen probleem, maar iets waar toch heel veel vrouwen last van hebben zijn de kleine schaaplippen (labia minora) die te ver buiten de grote schaamlippen komen. Dit kan genetisch bepaald zijn of sterker tot uiting zijn gekomen na de zwangerschappen. U kunt kiezen voor een correctie om esthetische redenen of als u hinder ondervindt bij betrekking of bij sporten zoals paardrijden en fietsen.